20151122

Svinjski kare s crvenim kupusom

Sastojci: 
/za 6 serviranja

500 g svinjskog karea bez kosti
1/2 glavice crvenog kupusa, srednje veličine, narezanog na trakice (može i bijeli kupus)
1 žlica ulja
1 veća ljutika
2 češnja češnjaka
1 goveđa kocka za juhu
1 žličica soli + još po ukusu
1/4 žličice papra
1/2 žličice timijana
500 ml litre vode
1 žlica aceta balsamica
1 1/2 žlica brašna

Priprema:

Svinjetinu narežite na 6 jednakih odrezaka, debljine oko 2 cm. Malo ih posolite s obje strane.

U dubljoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte pola žlice ulja i kistom ga premažite preko čitavog dna tave.

Brašno zajedno s 1/2 žličice soli rasporedite na tanjur pa u njemu uvaljajte odreske svinjetine. Odreske pecite u zagrijanoj tavi s obje strane oko 2-3 minute. Odložite ih na tanjuru sa strane.

Na tavi na kojoj ste pekli odreske zagrijte preostalih pola žlice ulja pa na njemu popržite sitno sjeckani luk i češnjak, oko 4 minute na srednje jakoj vatri, dok luk ne postane staklast. Podlijte luk s pola litre vode i dodajte kocku za juhu. Zakuhajte pa u tako dobivenu juhu vratite odreske. Ako je moguće, neka svi budu u jednom sloju. Dodajte papar, timijan, 1/2 žličice soli i žlicu aceta balsamica.

Narezani kupus rasporedite preko odrezaka i poklopite. Kuhajte oko 40 minuta na laganoj vatri. Na pola kuhanja okrenite odreske i promiješajte kupus.








Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...