20151025

Tjestenina s lososom, kozicama i šparogama

Sastojci:
/za 4 serviranja

600 g domaće tjestenine (široki rezanci, pljukanci, fuži...)
120 g dimljenog lososa
250 g očišćenih repova kozica
80 g divljih šparoga
30 g maslaca
4-5 češnjeva češnjaka
50 ml maslinovog ulja
sitno sjeckani peršinov list
250 ml ribljeg temeljca
50 ml suhog bijelog vina (npr. malvazija)
sol, papar

Priprema:

Na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani češnjak. Dodajte očišćene repove kozica i lagano ih popržite. Nakon nekoliko minuta dodajte na rezance narezani dimljeni losos,  šparoge i peršin. Pomiješajte, podlijte ribljim temeljcem te ostavite da prokuha.

Dodajte potom vino pa posolite i popaprie prema potrebi. Na kraju dodajte maslac i promiješajte.

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Procijedite i nemojte ispirati.

Kada se umak ukuha umiješajte u njega kuhanu tjesteninu. Ostavite nekoliko minuta da odstoji, dok se svi okusi ne prožmu. Servirajte toplo.



Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...