20151018

Muffini od muškatne tikve i cimeta

Sastojci:
/za 12 muffina

2 šalica pirea od pečene muškatne tikve
1/4 šalice javorova sirupa ili meda
3 žličice cimeta
1 šalica pirea od kuhane jabuke i kruške
2 jaja
2 šalice sitno mljevenih zobenih pahuljica
2 žličice praška za pecivo
1/2 šalice tostiranih oraha, sitno nasjeckanih
4 žlice kokosovog ulja (može i ghee)

Priprema:

Kako biste napravili pire od muškatne tikve, tikvu ogulite i narežite na kockice. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te na njega rasporedite tikvu. Pecite u pećnici na 180°C dok tikva ne omekša. Izvadite iz pećnice i zdrobite u pire.

Jabuku (ili krušku) ogulite, razrežite na kriške te stavite u manji lonac s vodom. Kuhajte dok voće ne omekša. Procijedite i zdrobite u pire.

U jednoj posudi pomiješajte sve mokre sastojke pa im postepeno umiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet, zobene pahuljice, maslac i orahe.

Kalupe za muffine punite smjesom do ¾ visine te pecite na 170 ˚C oko 20 minuta (čačkalicom provjerite jesu li pečeni).

Dok su još vrući, po muffinim pospite malo mljevenog cimeta.








Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...