20150926

Tjestenina s mljevenim mesom, gljivama i paprikom

Sastojci:

400 g nemasne mljevene govedine
1 veliki žuti luk, sitno nasjeckan
3 češnja češnjaka, prostinuta
1 zelena paprika, narezana na kockice
150 g smeđih šampinjona, narzanih na kockice
400 g sjeckanih pelata
200 ml pasirane rajčice
2 žlice maslinovog ulja
1/2 žličice timijana
1/4 žličice mljevene ljute paprike
1/2 žličice soli
papar po ukusu
400 g tjestenine tagliatelle
svježe naribani parmezan (opcija)

Priprema:

Ulje zagrijte u dubljoj tavi pa na njemu popržite meso toliko da poprimi smeđu boju. Dodajte mu luk i dinstajte na srednje jakoj vatri oko 3-4 minute. Dodajte i sjeckanu papriku te protisnuti češnjak pa pirjajte dok povrće malo ne omekša. Posipajte timijanom i mljevenom ljutom paprikom, popaprite i posolite po ukusu. Sve dobro pomiješajte pa zalijte pelatima i pasiranom rajčicom. Pustite da zakuha pa napola poklopite i pustite da se mesni umak ukuha, a meso ne omekša. Povremeno promiješajte.
Po potrebi dosolite i popaprite.

U slanoj vodi skuhajte tjesteninu pa je  procijedite. Prelijte tjesteninu mesnim umakom, a pri serviranju po želji posipajte ribanim parmezanom.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...