20150921

Crveni špageti s tikvicama

Sastojci:

400 g tjestenine spaghetti
50 ml maslinovog ulja
100 g luka, sitno sjeckanog
3-4 češnja češnjaka, protisnuta
1 zelena tikvica, oprana i narezana na uske štapiće (julienne) / ili narezana na manje kockice
1/2 žlice mediteranske mješavine začina
1/2 žlice vegete
800 g sjeckanih pelata
sol, papar
1 žličica šećera
ribani parmezan


Priprema:

Špagete skuhajte u slanoj vodi pa ocijedite.

Na maslinovom ulju popržite luk dok se blago ne zazlati pa mu dodajte tikvicu (ribanu ili na kockice). Kratko prodinstajte pa dodajte pelate, šećer, mediteranske začine i vegetu. Dodajte i sol i papar - količina prema ukusu.  Pustite da zakuha pa pirjajte na tihoj vatri 15 minuta.

U tako pripremljen umak umiješajte kuhanu tjesteninu i promiješajte. Poklopite i ostavite da odstoji oko 10 minuta, tako da se svi sastojci prožmu.

Pri serviranju posipajte ribanim parmezanom.



Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...