Keema

Sastojci za 4 serviranja:

2 žličice maslinovog ulja
1 mali luk, sitno nasjeckan
sol, papar
500 g mljevene govedine
2 češnja češnjaka
1 mala konzerva pelata
1 žlica naribanog đumbira
1 žlica garam masale
1 žličica mljevenog čilija
2 šalice zamrznutog graška
sok od jednog limuna

Priprema:

Zagrijte ulje na velikoj tavi na srednje jakoj vatri pa na njemu popržite luk, oko 4 minute. Dodajte govedinu, sol i papar pa dinstajte dok ne meso ne porumeni. Dodajte češnjak, rajčicu i đumbir, garam masalu i čili. Promiješajte, dodajte grašak pa smanjite vatru pa kuhajte oko 8 minuta tj. dok grašak ne omekša.
Kada je gotovo posipajte limunovim sokom. Po potrebi dosolite.

Poslužite uz chapati kruščiće.






1 komentar:

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.