20141115

Muffini s jabukom i cimetom

Sastojci:

2 šalice* brašna + 2 žličice za posipanje jabuka
1 ½ žličica praška za pecivo
½ žličice soli
2 žličice cimeta + ½ žličice za posipanje jabuka
2 šalice jabuka =1 velika jabuka ili 2 manje
100 g maslaca, sobne temperature
12 žlica šećera
2 velika jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
½ šalice mlijeka

Posip:

25 g maslaca
2 žlice šećera
2 žlice cimeta

Priprema:


* 1 šalica = 16 žlica = 240 ml


Pećnicu zagrijte na 190°C.  Pripremite kalupe tako da u njih postavite papirnate košarice za pečenje muffina. Ako nemate gotove košarice, namastite kalupe za muffine i pobrašnite ih. Višak brašna odstranite.

Pomiješajte zajedno brašno, prašak za pecivo, sol i cimet.

Jabuke nasjeckajte na kockice te ih u posebnoj posudi posipajte s 2 žličice brašna i protresite.

U trećoj posudi električnom mješalicom pjenasto izmiksajte maslac i šećer, oko 3 minute. Polako umiješajte jedno pa drugo jaje. Dodajte ekstrakt vanilije.

Polagano dodavajte mješavinu s brašnom, podlijevajući povremeno s mlijekom. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Kuhačom umiješajte jabuke.

Tako pripremljenom smjesom punite kalupe za muffine, tako da ih napunite do pola ili do ¾ kalupa. Pecite muffine oko 30 minuta, odnosno dok zabodena čačkalica ne izađe čista iz kolačića.

U međuvremnu pripremite posip tako da na laganoj vatri polako otopite maslac. U manjoj zdjelici pomiješajte cimet i šećer. Gotove muffine izvadite  iz pećnice, ostavite da se kratko ohlade te ih izvadite iz kalupa.

Na kraju četkicom umočenom u rastopljeni mslac premažite površinu muffina te muffine umočite u smjesu šećera i cimeta. Posložite ih na pladanj i ostavite da se ohlade u potpunosti.














LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...