20130220

Savijača sa šampinjonima

Sastojci:

6 listova tankog tijesta za savijače
4 dag suhe slanine
4 dag maslaca
35 dag šampinjona
2 šnite bijelog kruha
papar
1 češanj češnjaka
1 jaje
2 dl kiselog vrhnja
1 žlica estragon senfa
1 žlica mješavine začina

Priprema:
Šampinjone očistite, kratko operite, osušite te narežite na tanke ploške. U manjoj zdjelici pomiješajte jaje, papar, 1 dl vrhnja i žlicu senfa.

Na tavi zagrijte maslac te na njemu popržite sitno nasjeckanu slaninu. Dodajte pripremljene šampinjone i žlicu mješavine začina. Dinstajte dok tekućina ne ispari. Uklonite s vatre te ostavite da se malo ohladi pa potom u gljive ulijte smjesu s jajetom i dobro promiješajte.

Kruh narežite na kockice, a češnjak na sitno pa i njih umiješajte u gljive.

List tijesta za savijače premažite s malo rastopljenog maslaca te na njega položite još jedan list. Na njih potom rasporedite trećinu smjese s gljivama i umotajte u savijaču.

Ponovite postupak s ostala četiri lista, tako da na kraju dobijete tri savijače. Položite ih u lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (ili ste ga premazali s malo ulja). Savijače prelijte s preostalim vrhnjem, koje ste razrijedili s malo mlijeka.

Pecite 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...