20121117

Južnoafrička brandy torta s datuljama

Sastojci:

150 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
100 g maslaca
200 g šećera
1 jaje
200 g suhih datulja

Preljev:
150 g šećera
150 ml vode
1 žličica maslaca
1 žličica ekstrakta vanilije
100 ml konjaka (vinjak, brandy)


Priprema:

U većoj posudi pomiješajte suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo i malo soli.
Omekšalom maslacu uz miješanjem mikserom dodajte šećer i jaje te postepeno u to umiješajte suhe sastojke. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

U lončiću zakuhajte malo vode, u nju stavite sitno nasjeckane suhe datulje da se namoče pa ih potom umiješajte u posudu sa smjesom od brašna. Tako dobivenu smjesu za biskvit izlijte na premazani kalup za torte i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C, oko 40 minuta.

Preljev:
U vodi zakuhajte šećer i žličicu maslaca, miješajući dok se šećer u potpunosti ne otopi. Potom u sirup dodajte žličicu ekstrakta vanilije i konjak.

Tako pripremljenim sirupom zalijte vrući pečeni biskvit, narežite kolač na jednake komade te ostavite da se ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...