20120310

Pierogi punjeni krumpirom

Sastojci:

3 žlice maslaca
1 luk, srednje veličine, sitno nasjeckan
hladni pire krumpir (oko 2 šalice)
1 žličica soli
1 žličica bijelog papra


Za tijesto:
3 jaja
250 ml kiselog vrhnja
400 g brašna
1/4 žličice soli
1 žličica praška za pecivo



Priprema:


Na vatri srednje jačine zagrijte tavu i na njoj otopite maslac. Potom na maslacu popržite luk, dok ne postane staklast. Dodajte pire krumpir te ga posolite i popaprite. 


Tijesto za pieroge napravite po osnovnom receptu


U središte svakog izrezanog kruga tijesta stavite žlicu pripremljenog krumpira. Rubove tijesta navlažite s malo vode, potom tijesto presavinite po pola te rubove utisnite vilicom tako da pierogi budu dobro zatvoreni, kako nadjev ne bi procurio.


U većem loncu zakuhajte vodu. Dodajte u nju malo soli, a potom u njoj kratko kuhajte pieroge - 3 do 5 minuta ili dok ne isplivaju na površinu. Nemojte kuhati sve pieroge odjednom, nego po samo nekoliko komada, kako ne bi ohladili vodu i postali gnjecavi.


Kuhane pieroge vadite mrežicom i slažite u višu zdjelu. Prelijte ih s malo rastopljenog maslaca, kako se ne bi ljepili. 


Prosušene pieroge posložite na tavu s malo maslaca te ih kratko popržite s obje strane dok ne porumene.
Poslužite tople uz umak od kiselog vrhnja.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...