Pierogi punjeni kiselim kupusom

Sastojci:
2 žlice maslaca
70 g luka, sitno sjeckanog
250 g kiselog kupusa, ocijeđenog i narezanog
sol, papar


Za tijesto:
3 jaja
250 ml kiselog vrhnja
400 g brašna
1/4 žličice soli
1 žličica praška za pecivo



Priprema:


Na zagrijanoj tavi istopite maslac. Dodajte luk i pržite ga na srednje jakoj vatri dok ne postane staklast - oko 4 do 5 minuta. Potom dodajte kiseli kupus te ga dinstajte narednih pet minuta. Posolite i popaprite po ukusu te uklonite s vatre i ostavite da se ohladi.


Tijesto za pieroge napravite po osnovnom receptu


U središte svakog izrezanog kruga tijesta stavite žlicu dinstanog kiselog kupusa. Rubove tijesta navlažite s malo vode, potom tijesto presavinite po pola te rubove utisnite vilicom tako da pierogi budu dobro zatvoreni, kako nadjev ne bi procurio.


U većem loncu zakuhajte vodu. Dodajte u nju malo soli, a potom u njoj kratko kuhajte pieroge - 3 do 5 minuta ili dok ne isplivaju na površinu. Nemojte kuhati sve pieroge odjednom, nego po samo nekoliko komada, kako ne bi ohladili vodu i postali gnjecavi.


Kuhane pieroge vadite mrežicom i slažite u višu zdjelu. Prelijte ih s malo rastopljenog maslaca, kako se ne bi ljepili. 


Prema želji, servirajte pieroge posipane poprženim lukom i hrskavim komadićima pancete, uz malo kiselog vrhnja sa strane.


Pierogi su još ukusniji ako ih ostavite da se ohlade pa ih na vrućoj tavi s malo maslaca podgrijete, to jest malo popržite dok ne porumene.

Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.