Skonsi od rajčice i feta sira (Scones)


Sastojci:

2 šalice brašna
1 žlica praška za pecivo
1/2 žličice soli
1/4 žličice češnjaka u prahu
4 žličice maslaca, narezanog na kockice
3/4 šalice punomasnog kiselog vrhnja (ili kajmaka)
1 jaje, lagano istučeno
100 g feta sira
3 svježe rajčice
2 mlada luka, sitno nasjeckana

Priprema:

Rajčice unaprijed pripremite na način da ih narežete na ploške te ih poslažete na lim za pečenje, malo posolite i stavite u pećnicu da se prosuše i zapeku. Tako pečene rajčice narežite na sitno.

Pećnicu zagrijte na 200°C.

U posudi (ili multipraktiku) izmiksajte brašno, prašak za peciovo, sol, češnjak u prahu i maslac u kockicama, tako da dobijete jednolik zrnatu teksturu smjese.

Premjestite sve u veću posudu te dodajte vrhnje (ili kajmak) i jaja te umiješajte umijesite tijesto (možete i mikserom). Dodajte feta sir, pečene rajčice i nasjeckani mladi luk. Sve zajedno polako zamijesite rukama, dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu površinu. Oblikujte ga u kuglu te ga pritisnite odozgo do debljine oko 1 cm, tako da dobijete oblik diska. Nožem izrežite tijesto na osam jednakih dijelova (trokuta - kao tortu).

Prebacite tako dobivene trokute na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje te pecite u pećnici oko 15 minuta, dok tijesto ne porumeni.

2 komentara:

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.