20110821

Dabo Kolo (etiopski snack)

Dabo Kolo iz pećnice
Sastojci:
2 šalice brašna
1 žličica soli
1 žlica šećera
1/2 žličice mješavine jednakih dijelova začina kardamoma, crvene paprike, korijandera, čilija, klinčića 
1/2 dl ulja (ili 4 žlice maslaca)
1/2 šalice vode



Priprema: 
U zdjeli pomiješajte brašno, sol, šećer i začine te dodajte ulje. Miješajući kuhačom, polako dodavajte vodu, dok ne dobijete jednoličnu čvsrstu smjesu tijesta.
Istresite tijesto iz posude i pustite da malo odleži na radnoj površini.
Zagrijte tavu s debelim dnom (ili grill tavu).

Razdijelite tijesto u komade veličine golf loptice te svaki komad duguljasto razvaljajte na debljinu od oko 1.5 cm te ga potom narežite na dužinu od 1.5 cm (kao njoke).

Tako dobivene komadiće tijesta raširite po zagrijanoj nezamašćenoj tavi. Pecite povremeno okrećući dok lagano ne poprime zlatnosmeđu boju sa svih strana.


Pusite da se dabo kolo potpuno ohladi te poslužite.

Druga opcija:

Dabo Kolo može se peći i u pećnici. U tom slučaju pripremljene komadiće tijesta raširite na lim za pečenje obložen papirom te pecite na 180°C oko 20-25 minuta tj. dok ne porumene sa svih strana.

Ideja:

Ukoliko nemate navedenu mješavinu začina, možete dabo kolo pripremiti i sa kajenskim paprom.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...