20111221

Juha od fazana

Sastojci:

3 dkg masti ili maslaca
3 dkg brašna
3 dkg mrkve
1 srednje veliki krumpir
4 dkg korjena peršina
2 dkg crvenog luka
malo ulja ili maslaca
fazanove nogice, vrat, krilca i sl.
papar u zrnu (7-8 zrnaca)
sol, lovorov list
ocat
preprženi kruh na maslacu, nasjeckan na kockice
1/2 dl kiselog vrhnja

peršinov list



Priprema:

Fazanove rubne ostatke operite i dobro očistite Korjenasto povrće i krumpir narežite na manje kockice.
U loncu s maslacem izdinstajte luk do zlatnožute, staklaste boje. Prelijte ga s vodom (količina po želji, ovisno koliko juhe želite) te u nju dodajte fazanovo meso za juhu, korjenasto povrće, krumpir i lovorov list. Posolite i popaprite po ukusu te kuhajte na laganoj vatri dok povrće i meso ne omekšaju.

Kada je juha skoro pa gotova, pripravite laganu zapršku na način da na tavi s masalcem prepržite malo brašna. Dodajte zapršku juhi i dobro promiješajte, kako se ne bi stvorile grudice. Na kraju, po želji, u juhu umiješajte kiselo vrhnje.


Prijedlog za posluživanje:
Poslužite na način da u tanjur juhe dodate nekoliko kockica preprženog kruha te ga potom ukrasite sa žličicom dobro umućenog kiselog vrhnja. Posipajte s malo sitno sjeckanog peršina.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...