20111104

Rolada od kestena

Sastojci:

Za tamnu smjesu:
500 g kesten pirea
150 g šećera u prahu
2 žlice ruma

Za svijetlu smjestu:
5 dl slatkog vrhnja (30% m.m.)

Za čokoladnu glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
75 g maslaca

Priprema:

Tamna smjesa:
Kesten pire stavite u posudu. Dodajte mu šećer u prahu i rum. Mutite dok ne dobijete pjenastu, gustu smjesu. Razvaljajte je na debljinu oko 5 mm.

Svijetla smjesa:
Slatko vrhnje mutite dok ne dobijete čvrst snijeg.

Čokoladna glazura:
Čokoladu za kuhanje iskomadajte na manje dijelove te je stavite u posudu na laganu vatru. Miješajte dok se maslac ne rastopi i ne sjedini s čokoladom.

Po tamnoj smjesti ravnomjerno rasporedite tučeno vrhnje i sve skupa savijte u roladu. Potom je omotajte aluminijskom folijom te ostavite u hladnjaku da se stisne. Kada izvadite roladu iz hladnjaka, uklonite foliju te roladu prelijte pripremljenom toplom čokoladnom glazurom.

Kada se glazura ohladi i stisne, razrežite roladu na ploške.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...