20111119

Primorske punjene rajčice

Sastojci (za 4 osobe):

4 velike rajčice

15 dkg kuhane tunjevine (može i iz konzerve - tuna u vlastitom soku)
1 glavica luka
2 kisela krastavca
4 zelene masline
1 žličica gorušice
1 limun
1 dl ulja
peršin, vlasac, sol i papar


Priprema:

Rajčice operite te im potom odrežite vrh i izdubite sredinu, pazeći da se ne ošteti vanjska kožica. Okrenite ih tako da se ocijedi voda.

Luk, kisele krastavce i masline narežite na sitne kockice. Tunjevinu zgnječite vilicom. Meso rajčica odvojite od sjemena i narežite na kockice. Rajčicu, tunjevinu i ostale namirnice dobro izmiješajte, dodajte sjeckani peršin i vlasac, posolite i popaprite. Posebno izmiješate ulje, gorušicu i limunov sok te ih dodajte nadjevu.

Dobivenom smjesom punite rajčice, posipajte ih sjeckanim peršinom, ohladite u hladnjaku i poslužite kao hladno predjelo.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...