20111119

Dubrovačka maneštra

Sastojci (za 4 osobe):

30 dkg suhog svinjskog mesa

40 dkg prokulica
10 dkg pancete
15 dkg suhog ovčjeg mesa
1 par suhih svinjskih kobasica
20 dkg krumpira
10 dkg tikvica
10 dkg mahuna
5 režnjeva češnjaka
1 vezica peršina
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar


Priprema:

Povrće operite i očistite, krumpir i tikvice ogulite i narežite na kockice. Suhu ovčetinu i svinjetinu skuhajte u vodi. Kad je meso gotovo, izvadite ga i u istoj vodi skuhajte tikvice, prokulice, krumpir i mahune.

U međuvremenu sitno isjeckajte pancetu, češnjak i peršin. Tu smjesu u posebnoj posudi dobro izmiješajte s maslinovim uljem.

Kad je povrće gotovo kuhano, dodajte smjesu s pancetom, zajedno s kobasicom narezanom na kolutiće. Sve zajedno kuhajte narednih desetak minuta, dodajte kuhano suho meso narezano na komadiće te uklonite s vatre.

Dubrovačka maneštra ne bi trebala biti pregusta.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...