20111023

Špageti s gorgonzolom

Sastojci:

500 g spaghetti tjestenine
150 g gorgonzole
200 g kuhane šunke
300 ml vrhnja za kuhanje
30 ml suncokretovog ulja
20 g maslaca
sol, papar
50 g ribanog parmezana

Priprema:

Tjesteninu skuhajte al dente u slanoj vodi i potom procijedite.
Šunku narežite na kockice te je kratko popržite na žlici maslaca.
U tavi zagrijte 2 žlice ulja, dodajte gorgonzolu u komadićima i poprženu šunku, posolite i popaprite prema ukusu.
Umak kratko miješajte na laganoj vatri, dok se gorgonzola ne rastopi te ga tako pripremljenog prelijte preko špageta.
Špagete posipajte s malo ribanog parmezana te poslužite toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...