20111030

Keskul (turski puding od badema)

Sastojci:

2 žlice škrobnog brašna
pola čaše mljevenih badema
1 čaša šećera
4 čaše mlijeka
4 žumanjka
3 žlice vruće vode
šaka grublje sjeckanih badema

Priprema:

U 3 žlice ključale vode dobro umutite škrobno brašno.

Žumanjke dobro umutite sa šećerom, dodajte smjesu škrobnog brašna te mljevene bademe i zalijte s četiri šalice mlijeka.
Zagrijte veći lonac te u njega ulijte pripremljenu smjesu. Uz stalno miješanje pričekajte da smjesa zakuha. Potom dodajte krupnije sjeckane bademe i sve dobro zamiješajte.

Tako dobiveni puding izlijte u male zdjelice za serviranje te pustite da se hlade oko jedan sat na sobnoj temperaturi te ih onda prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak.

Prije posluživanja puding ukrasite mljevenim bademima.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...