20111023

Mesna pita (burek)

Sastojci:

500 g listova za pite i savijače
500 g mljevene junetine
1 luk srednje veličine
150 ml suncokretovog ulja
sol, papar
1/2 žličice vegete
4 jaja
200 ml jogurta
200 ml vrhnja za kuhanje
400 ml mineralne vode

Priprema:

Na zagrijanom ulju popržite sitno nasjeckani luk. Kada se blago zarumeni, dodajte mljeveno meso i sve začine. Pirjajte oko 15 minuta.
Listove za savijaču podijelite u tri dijela. Na dno uljem premazanog lima za pečenje stavite trećinu listova za savijaču. Svaki list premažite s malo ulja. Preko listova ravnomjerno rasporedite polovicu mesnog nadjeva te prekrijte drugom trećinom listova (ponovno svaki posebno nauljen). Ponovite postupak s ostatkom mesnog nadjeva i preko njega poslažite nauljenu posljednju trećinu listova.

Tako naslaganu pitu razrežite na kocke te prelijte preljevom koji napravite tako da izmiješate vrhnje, jogurt, mineralnu vodu i jaja, te potom malo posolite.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180-200°C, oko 40-ak minuta ili dok pita ne porumeni.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...