20110819

Vegetarijanska juha od pečenog krumpira

Sastojci:
2 velika krumpira
3 jušne žlice margarina
1 veliki luk, sitno nasjeckan
2 jušne žlice brašna
4 šalice vegetarijanskog jušnog temeljca
2 šalice vode
4 jušne žlice kukuruznog škroba ili brašna
1 i pol šalica (instant) pire krumpira
1 čajna žličica soli
3/4 čajne žličice papra
1/2 čajne žličice bosiljka
1/8 čajne žličice majčine dušice
1 šalica sojinog vrhnja ili sojinog ili rižinog mlijeka
komadi sojine ili pšenične slanine (dimljenog seitana), nasjeckanog sira od soje (tofua) i iskosanog mladog luka

Priprema:
Pecite krumpire na 200°C 1 sat. Pustite da se ohladi.

Otopite margarin u dubokoj tavi ili loncu i pirjajte luk dok ne postane staklast. Dodajte brašno i promiješajte da dobijete zapršku. Dodajte jušni temeljac, vodu, kukuruzni škrob, pire krumpir i začine, te pustite da zavri. Smanjite temperaturu i pustite da lagano vrije 5 minuta.

Narežite ohlađene krumpire na polovice i izdubite sadržaj, a koru bacite. Izrežite krumpire na komade veličine zalogaja i dodajte ih, zajedno sa sojinim ili rižinim mlijekom ili vrhnjem u lonac ili tavu, k ostalim sastojcima. Pustite da zavri pa smanjite temperaturu i pustite da vrije 15 minuta dok se ne zgusne.

Stavite juhu u zdjelice i po želji ukrasite komadima sojine ili pšenične slanine, sojinim sirom i mladim lukom.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...