20110819

Molokhiyya - egipatska zelena juha


Sastojci:
600 ml temeljca od kostiju
1 šalica špinata
1 žlica koncentrata rajčice
1 žličica soli
crni papar, svježe mljeveni
2 žličice usitnjenog češnjaka
2 žličice korijandra
2 žličice maslinova ulja

Priprema:
Na najjačoj vatri pustite da provrije jušni koncentrat. Dodajte špinat, rajčicu, sol i malo papra pa smanjite vatru.

Neprestano miješajući pustite da lagano vrije oko 20 minuta ili dok juha ne postane gusta.

Zgnječite češnjak i korijander tako da se stope.
Lagano zagrijte maslinovo ulje, dodajte smjesu od češnjaka i pirjajte 2 do 3 minute.

Zatim prebacite u lonac s juhom i pustite da lagano vrije još 2 do 3 minute.

Provjerite treba li dodati začine i poslužite.


Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...