20110811

Minestrone juha

Sastojci:
300 g krumpira
300 g mrkve
300 g korijena celera
300 g tikvica
1 glavica luka
50 ml maslinovog ulja
250 ml bijelog vina
100 g graška
1 povrtna kocka
1 žličica origana
8 listova svježeg bosiljka
1 žličica mini ljutih papričica
2 režnja češnjaka
4 žlice parmezana

Priprema:
Luk očistimo i nasjeckamo.

Mrkvu, krumpir, korijen celera i tikvicu operemo, očistimo i narežemo na jednake kockice.

Sve zajedno kratko pirjamo na pola maslinova ulja.

Podlijemo vinom, dodamo grašak, povrtnu kocku, origano, kosani bosiljak, posolimo, popaprimo i pustimo da na laganoj vatri vrije nekoliko minuta.

U tavici na preostalom maslinovom ulju kratko popržimo prethodno izmrvljene mini ljute papričice i dodamo protisnuti češnjak.

Čim pusti miris, ljuti umak je gotov i njime prelijemo juhu od povrća (minestrone).

Kod posluživanja, vruću juhu u tanjuru posipamo svježe naribanim parmezanom.



Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...