20110813

Ljetne lazanje


Foto: L. Burgess
Sastojci:
3 lista tjestenine za lazanje
1 veliki patlidžan, narezan poprijeko na tanke kriške
3 zelene tikvice, odsječenih krajeva i tanko narezane poprijeko
2 batata, oguljena, tanko narezana poprijeko
4 crvene paprike, narezane na četvrtine, odstranjenih sjemenki
200 g  ricotte (može i light)
1/2 šalice listova svježeg bosiljka
1 žlica aceta balsamica
2 žličice maslinovog ulja
1 žlica sitno sjeckanog vlasca
miješana zelena salata (mišancija), za serviranje

Priprema:
Skuhajte tjesteninu za lazanje, jednu po jednu, u velikom loncu slane kipuće vode (potrebno je oko 2 min za svaku). Ocijedite.
Na zagrijanoj grill tavi popecite 1/3 patlidžana i 1/3 tikvica, po 2 minute sa svake strane, dok ne smekšaju. Odložite na tanjur te ponovite postupak još 2 puta, s preostalim patlidžanima i tikvicama.

Skuhajte batate u velikom loncu slane vode (oko 10 minuta). Procijedite i pustite da se ohlade.


Na ponovno zagrijanu girll tavu posložite kriške paprike (vanjska strana prema dolje) i pecite oko 10 min ili dok se ne zapeče. Odložite u posudu sa strane koju potom prekrijete folijom ili poklopcem na 10 minuta (to će pomoći da lakše skinete kožu).
Ogulite paprike.

Obložite tepsiju za pečenje papirom za pečenje. Položite jedan list tjestenine za lazanje i posipajte ga ricottom. Poslažite 1/2 patlidžana, tikvica, paprika i krumpira. Posipajte s 1/2 količine bosiljka. Ponovite postupak nakon što ste stavili još jedan red tjestenine. Prekrijte trećim listom tjestenine.


U zdjelici pomiješajte aceto balsamico i maslinovo ulje.


Razrežite lazanje na 4 jednaka dijela te ih rasporedite na tanjure. Prelijte s mješavinom octa i ulja te posipajte vlascem.

Uz ljetne lazanje servirajte listove miješane salate.




Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...