20110819

Krem juha s metvicom


Sastojci:
1 litra pilećeg bujona (može koncentrat iz kocke)
2 žlice riže
1.5 dl jogurta
30 g brašna
1 žumanjak
50 g maslaca
1 žlice sitne metvice (može i iz vrećice čaja)
Priprema:
U lonac staviti pileći bujon i kada proključa staviti 2 žlice riže te ostaviti da se kuha 15 minuta.

U drugi lonac staviti jogurt, brašno, žumanjak, dobro izmiješati te kuhati na slabijoj vatri dok se malo ne zgusne (oko 10 min).

Kada se bujon i riža ukuhaju, dodati smjesu iz drugog lonca u bujon te kuhati još 15 minuta uz povremeno miješanje.

Po završetku kuhanja ubaciti maslac i mentu te pustiti da odstoji 10 minuta prije služenja.

Servirati toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...