Dabo Kolo (etiopski snack)


Sastojci:
2 šalice brašna
1 žličica soli
1 1/2 žlica šećera
1 žličica kajenskog papra
70 ml ulja (može i maslac)
2/3 šalice vode



Priprema: 
U zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke te dodajte ulje. Miješajući kuhačom, polako dodavajte vodu, dok ne dobijete jednoličnu čvrstu smjesu (ne smije biti ni presuha, ni prevlažna).


Rukama ili električnom mješalicom nastavite miješajti tijesto narednih 5 minuta. 

Istresite tijesto iz posude i pustite da malo odleži na radnoj površini.
Zagrijte tavu s debelim dnom (ili grill tavu).

Razdijelite tijesto u komade veličine golf loptice te svaki komad duguljasto razvaljajte na debljinu od oko 1.5 cm te ga potom narežite na dužinu od 1.5 cm (kao njoke).

Tako dobivene komadiće tijesta raširite po zagrijanoj nezamašćenoj tavi. Pecite povremeno okrećući dok lagano ne poprime zlatnosmeđu boju sa svih strana.


Pusite da se dabo kolo potpuno ohladi te poslužite.

Druga opcija:

Dabo Kolo može se peći i u pećnici. U tom slučaju pripremljene komadiće tijesta raširite na lim za pečenje obložen papirom te pecite na 180°C oko 20-25 minuta tj. dok ne porumene sa svih strana.





1 komentar:

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.