20110818

Brošč


Sastojci:
300 g kupusa (slatkog)
50 g koncetrata rajčice
200 g pasterizirane cikle
100 g luka
100 g mrkve
25 g korjena peršina
50 g ulja
1 žlica šećera
2 dcl kiselog vrhnja
2 kocke masnije juhe
1 lovorov list
1 žličica nasjckanog peršinovog lista

za zapršku:
50 g ulja
25 g brašna


Priprema:
Mrkvu i peršin izrezati na kolutiće te dinstati na ulju zajedno sa isjeckanim lukom.

U posebnoj posudi zakuhati oko 2 litre vode, dodati lovorov list, rajčicu, kocke masne juhe, sećer i na rezance izrezan slatki kupus.

Nakon desetak minuta kuhanja dodati dinstano povrće pa zajedno kuhati jos 20 min.

Kad je juha skoro gotova dodajte zapršku koju ste posebno pripremili, a zatim dodajte na rezance rezanu ciklu.

Gotov boršč posuti sjeckanim peršinovim listom i služiti s kiselim vrhnjem.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...