20110812

Brodet


Sastojci:
maslinovo ulje
sol
papar
peršin
kadulja
lovor

1,5 kg miješane ribe za brodet (kovač, lignja, škarpina, ugor, srdele, arbuni)
4 režnja češnjaka
2 glavice luka
0,60 kg rajčica ili pelata
1 dcl kvasine
2 dcl bijelog vina


Priprema:
Na lagano zagrijano maslionovo ulje dodati isjeckani, usitnjeni luk, a kad postane staklast dodamo nasjeckani češnjak.

Dodati malo vode i isjeckane rajčice (pelate).

Očišćenu i opranu ribu stvaite na umak prelijte s vodom samo onoliko da prekrije ribu, dodajte vino i ocat, posolite, popaprite i dodajte začinsko bilje (osim peršina koji dolazi na kraju).

Kuhati na laganohj vatri i ne miješati, nego samo laganim kružnim pokretima okretati zdjelu.

Pred kraj dodajte isjeckani peršinov list.

Uz brudet kao prilog najbolje ide palenta.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...